Eettisesti valmistettu riipputuoli


Hamacamundo® -riipputuolit ja riippumatot valmistetaan käsityönä Masayan kaupungissa Nicaraguassa. Hamacamundon pitkäaikainen kumppanuus ja luottamus paikalliseen osaamiseen turvaa toimeentuloa ja tukee perinteikkään käsityäläisyyden säilymistä. Perheyritys työllistää paikallisia sekä kouluttaa uusia osaajia taidokkaan käsityön saloihin.

Masayan tunnetaan monista käsityötuotteistaan, artesaniasta. Wilfredo Suazo taas on Masayan tunnetuin riippumattojen, hamacoiden, valmistaja. Hänen verstaassaan vierailee matkailijoita maailman joka kolkalta.

Verstas toimii perheyrityksenä. Riippumattojen valmistus työllistää kysynnän mukaan joukon lähiseudun pienviljelijöitä perheineen. Monilla heistä on maata korkeintaan hehtaarin verran. Osa maatilan tuotteista menee myyntiin ja osa omaan käyttöön. Hamacoiden valmistuksesta saatavat lisätulot ovat heille tärkeitä.

Riippumatot ovat Nicaraguan kansantaloudelle vientituote, jonka jalostusaste on huikean paljon korkeampi kuin maataloustuotteiden. Teollisuutta maassa on niukasti. Tuottajien resurssit markkinointiin muissa maissa ja maanosissa ovat olemattomat.    
 
Hamaca